• Kati Szalon. 11. kerület

  Kati Szalon. 11. kerület

  Pedikűr-lábápolás, körömpótlás

  Bejelentkezem
 • Manikűr-műkörömépítés

  Manikűr-műkörömépítés

  Kiválló alapanyagokkat, olcsó árakon

  Időpontot foglalok
Kati Szalon. Pedikűr-lábápolás, körömpótlás, manikűr, műkörömépítés. 11.kerület

Megosztás

Facebook-Pedikűr, Manikűr

Gyakori kérdések

Mi történik, ha a megbeszélt időpontra nem tudok elmenni?

Az időpont lemondásához hívd az alábbi telefonszámok egyikét (attól függ, milyen szolgáltatásra jelentkeztél be. PEDIKŰR-LÁBÁPOLÁS:               +36/70-948-6003 MANIKŰR-MŰKÖRÖMÉPÍTÉS:     +36/70-703-3303 

Mozgáskorlátozott számára is van lehetőség a bejutásra?

Igen! A Lépcsőjáz akadálymentesítve van.

Hogyan fizethetek a szolgáltatásokért?

Jelen pillanatban csak készpénzben lehet fizetni.

Hol található a Kati Szalon szalon bejárata?

A Szalon bejárata a ház bejáratánál található. 72-es kapucsengő

Ingyenesen parkolhatok a Kati szalon közelében?

Ingyenes parokolási lehetőség megoldott a ház elött. 90%-ban mindig van hely.

Kapcsolat

Kati-Szalon

Pedikűr lábápolás, Manikűr-műkörömépítés

Cím: Budapest. 11. kerület. (Őrmező) Menyecske utca 25. 72-es kapucsengő

Bejelentkezés telefonon:
Pedikűr: +36/70-948-6003
Manikűr: +36/70-703-3303

E-mail: katiszalon1972@gmail.com

Oldalaim:

www.kati-szalon.hu

www.pedikur-buda.hu

Adószám:67786767-1-43


Marketing felelősünk

Köröm alatti világos barna vonalak

 

"Ezen bejegyzés egy szakorvos által adott cikk, amely az olvasóim tagjai által feltett kérdésre ad választ. Kati-szalon. Pedikűr, lábápolás, manikűr, kézápolás.

melanonychia

Kérdés:

Két vékony, világosbarna színű vonal van párhuzamosan egymástól az ujjam aljától a tetejéig a körmömön. Az elmúlt évekbenben látom és a méret soha nem változott. Normális? Vagy aggódnom kell? 

Válasz:

Barna körömvonalak, orvosi úton ismert melanonychia, a köröm barna-fekete elszíneződése (ujj vagy lábujj köröm) jellemzi, továbbá pigmentált sáv látható a körömlemezen belül (amely sötét természetes pigment) betétnek (a kemény és átlátszó rész a körmön). A melanonychia általában pigmentált szalagként mutatja meg magát a köröm egység mentén hosszában, és ez a bemutató hosszanti melanonychia (LM) vagy melanonychia striata.

Ezt aktiváció vagy hiperplázia okozza(növekedés) a nőni mátrix melanocyták, ami a megnövekedett melanin előállítása. Longitudinális melanonychia leggyakrabban jóindulatú és pigmentált melanocytic nevus  vagy lentigo eredetű, számos más okból magában foglalja a fiziológiás longitudinális melanonychia, szisztémás rendellenességek, trauma, gombás fertőzések, gyulladásos rendellenességek, körömfertőzés, sugárterápia, alultápláltság, vitaminhiány (általában a B-12 tipusú vitamin hiánya) és bizonyos gyógyszerek (antibiotikumok, szteroidok, vírusölő gyógyszerek, görcsroham elleni gyógyszerek, kemoterápia kezelés).

Ugyanakkor egy sáv barna pigmentet körültekintően kell vizsgálni és kivizsgálni, mivel a melanonychia lehet a melanoma (malignus típusú bőrrák) jele is sajnos. A melanoma diagnózisának pirossal jelölt egyéb jelek: a 50 év feletti életkor, a szögek közötti színösszetétel, homályos határok, 3 mm-nél nagyobb szélességűek, a melanonychia egy szögben (különösen a hüvelykujj, mutatóujj vagy nagy lábujj), a pigment szájsebességre való kiterjesztése (Hutchinson jel), családi vagy személyes melanoma története.

Abban az esetben, feltételezem, hogy ez valószínűleg jóindulatú rendellenesség, azért ne aggódj. Mindazonáltal látnia kell egy szakorvosnak, hogy elvégezzen a megfelelő kivizsgálást és megfelelő diagnózist állítson fel és kezelést végezzen.

pedikűr szakértő

Pedikűr bejelentkezés: +36/70-948-6003

vissza

Hozzászólások