• Kati Szalon. 11. kerület

  Kati Szalon. 11. kerület

  Pedikűr-lábápolás, körömpótlás

  Bejelentkezem
 • Manikűr-műkörömépítés

  Manikűr-műkörömépítés

  Kiválló alapanyagokkat, olcsó árakon

  Időpontot foglalok
Kati Szalon. Pedikűr-lábápolás, körömpótlás, manikűr, műkörömépítés. 11.kerület

Megosztás

Facebook-Pedikűr, Manikűr

Gyakori kérdések

Mikorra tudok időpontot foglalni?

A Kati Szalon szolgáltatásaira (Pedikűr, körömpótlás, manikűr, műkörömépítés) előzetes bejelentkezés alapján várjuk kedves vendégeinket.  BEJELENTKEZÉS:Pedikűr: +36/70-948-6003 Manikűr: +36/70-703-3303

Mozgáskorlátozott számára is van lehetőség a bejutásra?

Igen! A Lépcsőjáz akadálymentesítve van.

Ingyenesen parkolhatok a Kati szalon közelében?

Ingyenes parokolási lehetőség megoldott a ház elött. 90%-ban mindig van hely.

Kisállat bevihető a szalonba?

Nem! A higéniai törvényi előírásoknak megfelelően nem lehet behozni sajnos a Kati szalon-ba háziállatot.

Hogyan fizethetek a szolgáltatásokért?

Jelen pillanatban csak készpénzben lehet fizetni.

Kapcsolat

Kati-Szalon

Pedikűr lábápolás, Manikűr-műkörömépítés

Cím: Budapest. 11. kerület. (Őrmező) Menyecske utca 25. 72-es kapucsengő

Bejelentkezés telefonon:
Pedikűr: +36/70-948-6003
Manikűr: +36/70-703-3303

E-mail: katiszalon1972@gmail.com

Oldalaim:

www.kati-szalon.hu

www.pedikur-buda.hu

Adószám:67786767-1-43


Marketing felelősünk

Körmökön látható a súlyos betegségek jelei

 

Körmöd formálya és színe számtalan dolgot árul el egy adott személy egészségi állapotáról és a táplálkozási szokásairól.
Ha a körmeidre nézel, ne csak az jusson eszedbe, hogy mikor kell legközelebb felkeresnünk egy pedikűröst, vagy manikűröst.

A körmök színe és állapota, továbbá a formája gyakran utalhat arra is, hogy milyen az egészségi állapotunk, elkaptunk-e esetlegesen valamilyen fertőzést,egészségesen étkeztünk-e.

Íme néhány jel, amelyre igenis érdemes odafigyelni!

Pedikűr-manikűr. 11.kerület. Őrmező

1. Fehér és fakó színű körmök

A körmök fakó színe az alacsony vörösvérsejtszám egyik tipikus tünete. Emellett májproblémákat, cukorbetegséget, szívproblémát, pajzsmirigy túlműködést is jelezhet olykor, illetve tápanyag hiányt, vagyis hogy az étrendünk minőségével, mennyiségével is van probléma. Terry-féle körmökről beszélhetünk, amennyiben szinte teljesen fehérek és egyedül egy vékony rózsaszín sáv húzódik a körmeink végén. Ez egyeseknél az időskori öregedés miatt alakul ki, de cukorbetegséget, illetve vese-, máj- vagy szívbetegséget is gyakran jelezhet.

2. Sárgás színű körmök

Ha a körmeid vastagabbak a megszokottnál, sárgás színű és lassan nő, akkor ez gyakran valamilyen tüdőbetegségre utalhat. A sárga köröm szindróma például a krónikus bronchitisegyik jele lehet olykor, de ez a fajta elszíneződés is utalhat általában pajzsmirigy zavarokra.


3. Piros színű körömágyak

A látványosan piros körömágyak gyakran szívbetegségre utalhatnak - amennyiben ezt a tünetet tapasztaljuk, mindenképpen keressük fel orvosunkat.


4. Kékes-lilás színű körmök

A bőr, illetve a körmök kékes-lilás elszíneződését az orvosok cianózisnak nevezik. Olyankor alakulhat ki, ha a vörösvérsejtek nem hordoznak elég oxigént, a szén-dioxid aránya pedig drasztikusan megnő. Az orvosnak ilyenkor meg kell vizsgálnia: a szív, a tüdő, a vérsejtek és az erek megfelelő működését.


5. Barázdák a körmök felületén

A "Beau"vonalak, mélyedések a köröm növekedési zavarát jelzik. Egy krónikus betegség, a körmöt érő komolyabb sérülés vagy tartósan fennálló kalciumhiány válthatja ki.

6. "Kanalas" körmök

Amennyiben a köröm középen elvékonyodik és lehajlik, egy kanál alakjára emlékeztetően, akkor valamilyen pajzsmirigy-alulműködést, szívbetegséget, illetve vashiányt jelezhet. 

7. Hasadások és apró lyukak a körmökön

A pikkelysömör (psoriasis) első jelei a körmön jelentkezhetnek, repedéseket és kisebb mélyedéseket hozva létre rajtuk. Pajzsmirigygondok, ízületi gyulladás, szintén okozhat ilyen tüneteket.

8. Foltok és sötét vonalak a köröm alatt

Általában a köröm alatti lilás-feketés folt valamilyen bevérzés következménye szokott lenni. De ha a körömmel együtt nem nő le, akkor mindenképpen keressünk fel bőrgyógyászt, ugyanis könnyen lehet, hogy melanoma tünetét fedeztük fel.

9. Leválló körmök a körömágyról

Egészséges állapotban a körmök a körömágyon szorosan helyezkednek el, de személyeknél azonban eltávolodnak és lazán leválnak. Ennek egyik leggyakoribb oka, hogy a körmöt túl nagyra hagytuk megnőni!

Amennyiben mindegyik körömnél megfigyelhető ez a jelenség, nagy valószínűséggel valamilyen betegség, például a már említett pajzsmirigyprobléma, psoriasis állhat a háttérben. 

Pedikűr: +36/70-948-6003
Manikűr: +36/70-703-3303

vissza

Hozzászólások