• Kati Szalon. 11. kerület

  Kati Szalon. 11. kerület

  Pedikűr-lábápolás, körömpótlás

  Bejelentkezem
 • Manikűr-műkörömépítés

  Manikűr-műkörömépítés

  Kiválló alapanyagokkat, olcsó árakon

  Időpontot foglalok
Kati Szalon. Pedikűr-lábápolás, körömpótlás, manikűr, műkörömépítés. 11.kerület

Megosztás

Facebook-Pedikűr, Manikűr

Gyakori kérdések

Mozgáskorlátozott számára is van lehetőség a bejutásra?

Igen! A Lépcsőjáz akadálymentesítve van.

Hogyan fizethetek a szolgáltatásokért?

Jelen pillanatban csak készpénzben lehet fizetni.

Hol található a Kati Szalon szalon bejárata?

A Szalon bejárata a ház bejáratánál található. 72-es kapucsengő

Mi történik, ha a megbeszélt időpontra nem tudok elmenni?

Az időpont lemondásához hívd az alábbi telefonszámok egyikét (attól függ, milyen szolgáltatásra jelentkeztél be. PEDIKŰR-LÁBÁPOLÁS:               +36/70-948-6003 MANIKŰR-MŰKÖRÖMÉPÍTÉS:     +36/70-703-3303 

Ingyenesen parkolhatok a Kati szalon közelében?

Ingyenes parokolási lehetőség megoldott a ház elött. 90%-ban mindig van hely.

Kapcsolat

Kati-Szalon

Pedikűr lábápolás, Manikűr-műkörömépítés

Cím: Budapest. 11. kerület. (Őrmező) Menyecske utca 25. 72-es kapucsengő

Bejelentkezés telefonon:
Pedikűr: +36/70-948-6003
Manikűr: +36/70-703-3303

E-mail: katiszalon1972@gmail.com

Oldalaim:

www.kati-szalon.hu

www.pedikur-buda.hu

Adószám:67786767-1-43


Marketing felelősünk

Jöttek, kérdeztek, megírták.....

 

A cikk tartalma olvasható az ittlakunk.hu oldalán is.
Köszönjük a tartalmas cikket.


Pedikűr és manikűr szakemberekkel beszélgettünk a Kati szalonban.

Pedikűr és manikűr. Kati szalon

Nem csupán a szépségéről van szó: a pedikűr és manikűr az egészséges lábakért és kezekért!

Legfontosabb testrészeink, mégis nagyon keveset foglalkozunk a lábainkkal és kezeinkkel, pedig testünk leglátványosabb részeiről van szó.
A láb és kézápolás fontossága nem csak esztétikai okokból fontos, hiszen komoly betegségeket is meg tudunk előzni vele, vagy éppenséggel kezelni.

Bakóné Buella Katalinnal (pedikűrös) és Fónagy Felíciával (manikűr-műkörömépítő) beszélgettünk.

A pedikűr és a manikűr segít a problémás láb és kéz kialakulásának megelőzésében is!
A pedikűr és a manikűr gyakorlatilag a lábápolást és kézápolást jelenti. Nyilván a végeredmény, hogy szép, ápolt lábad és kezed legyen.


Első körben Bakóné Buella Katalin (Kati Szalon) pedikűrössel beszélgettünk.

A pedikűr nagyjából abból áll, hogy a megáztatott lábon lereszelem a a talpadon lévő esetleges bőrkeményedéseket, formázom a lábkörmöket és lakkozom is. A pedikűrt az veszi igénybe, akinek valami problémája van a lábával, pl; benőtt köröm, szemölcs, tyúkszem, körömgomba, stb, továbbá mindenki, aki ad a lábai megjelenésére valamit is.... – tudtuk meg Bakóné Buella Katalin pedikűröstől, aki kiemelte, hogy sajnos a pedikűrrel sokan foglalkoznak, de szinte alig akad jó szakember, akihez fordulni is lehet a fent felsorolt problémákkal.

A szakember tapasztalata szerint talán az egyik leggyakoribb probléma, hogy benőtt körmökkel jönnek a vendégek.
A benőtt körömnek számos oka van, ilyenek pl; örökletes probléma, rossz körömvágás, szűk lábbeli hordása tartósan, hegyes orrú cipő hordása – mondja a pedikűrös, akihez már pár hónapos babát is hoztak azért, mert be volt nőve a körme. A legtöbbször örökletes a probléma, de egy jó és szakmailag hozzáértő pedikűrös megoldja.
"Sajnos sok ember nem tudja, hogyan kell helyesen levágni a körmöket. A nyolcvanas-kilencvenes évek elején például kerekre vágták a lábkörmöket, hiszen akkor az volt a divat.
Sokan ma is ragaszkodnak ehhez, szerintük csak az szép. De mi nem csak szépségre megyünk, hanem egészségre is.
Ma már tudjuk, hogy a körmöket egyenesre kell vágni, nagyon picit kerekítve le a sarkait” – mondta Bakóné Buella Katalin pedikűrös.
Elmondta, hogy nagyon sok probléma van abból, ha teljesen lekerekítjük a lábkörmöket, mivel kivágjuk a köröm sarkát, és ott nem védi semmi ezentúl a lábunkat – márpedig a körömnek a védelem a funkciója –, könnyebben megtelepednek a baktériumok, a gombák, de a benőtt köröm is nagyon sokszor ebből adódik. -A pedikűrös szakember hozzáteszi, ma már számos kezelés létezik a benőtt körmökre:
pl; drótos technika, ezzel a módszerrel gyakorlatilag felemelik a körmöt.

A kényelmetlen, szűk cipők számos lábproblémát okozhatnak

A tyúkszemmel, szemölccsel is nagyon sokan fordulnak a pedikűröshöz.

Ezt a két problémát sokan meg sem tudják különböztetni egymástól, rossz cipő, de különböző belső problémák is okozhatják bizonya tyúkszemet, míg a szemölcsöt pl; uszodában is el lehet kapni, de a pedikűrös szerint még számos, akár lelki oka is lehet.
Rengeteg lábon vannak bőrkeményedések vagy a száraz sarkak, sokan sajnos véres, vagy berepedezett sarkakkal is közlekednek, ezeken mind segíthet egy pedikűrös.
Télen és nyáron is a problémák ugyanazok szoktak lenni.
Nyilván az hízás sem tesz jót a lábaknak, hiszen több súly hárul a lábakra ilyenkor, de a bőrkeményedések akkor is kialakulhatnak, ha valaki túlzásba viszi a sarokbőr eltávolítását, vagyis nagyon mélyen leszedi rendszeresen a bőrkeményedést. Ilyenkor a szervezeted úgy védekezik, hogy még több bőrt növeszt arra a helyre vissza. Van, akinek nyáron, van kiknek inkább télen tapasztalható.
A pedikűrös szakember azonban egyértelműen ajánlja, -amennyiben bármilyen jellegű elváltozást észlelünk a lábainkon, a körmeinken, pl; megvastagodik, elszíneződik, érdemes felkeresni egy pedikűrös szakembert. Ezeknek belső szervi okai is lehetnek, de vírus, baktérium, gomba is okozhatja a különböző problémákat.
A pedikűrös legtöbb esetben tudja, mi a probléma, de lehet, hogy laborba, orvoshoz fog tovább küldeni.

Egy pár jótanács otthonra Bakóné Buella Katalin pedikűröstől az otthoni lábápolás és a problémás láb kialakulásának megelőzésére.
Legfontosabb szabály a cipő: a szűk, hegyes orrú, kemény talpú cipők több problémát okozhatnak, ezért érdemes a lábformánknak megfelelő,
és kényelmes lábbelit választani, ha álló munkánk, tyúkszemeink vannak, akkor kényelmes, puha talpbetétet is alkalmazzunk.
A cipőhasználatnál amennyiben lehetséges, egy cipőt ne húzzunk két nap egymás után a lábunkra, inkább legyen két kényelmes cipőnk és azt cserélgessük naponta, mert ha beleizzadunk a cipőbe, annak kell legalább
20-24 óra, hogy teljesen kiszáradjon.
Télen fontos, hogy szüneteltessük a lábkörmök lakkozását, hogy tudjon szellőzni a köröm, hiszen egész nap vastag zokniban, cipőben állunk.
A pedikűrös szerint télen inkább hanyagoljuk a lábkörmök lakkozását, hogy tudjon szellőzni a köröm, de mivel a téli időkben alakulhatnak ki a lábproblémák többsége, ezért a téli pedikűr nagyon fontos!

Az év minden szakában fontos a rendszeres pedikűrözés és manikűrözés.


Beszélgetek egy picit Fónagy Felíciával is (manikűr, műkörömépítés (Kati-szalon))

Felícia!

Szerinted is fontos a rendszeres manikűr?
Rengeteg embernek, főként nőknek okoz problémát, hogy csúnyák a körmei, hiába a szépíthetik otthon is.
Rendszeres manikűr!?
Többségében egyébként éppen ezért döntenek úgy, hogy inkább műkörmöt viselnek.
Egyszerűen megunják, belefáradnak az évekig tartó kegyetlen harcba a szép körmök eléréséhez, aminek mégis általában az vége, hogy mindig vagy letörik, beszakad, esetleg vissza kell vágni.
Természetesen sok esetben megelőzhető lenne ez a probléma, ha legalább néha elmennének egy profi manikűröshöz, aki felvilágosíthatná a személyeket, mit használjanak, és időnként komolyabb manikűr kezelésben is részesítené őket.

Manikűr nélkül bizony a kezek ápolatlanságra utalnak....
Természetesen lehetnek más okai is annak, hogy valakinek nem szépek a körmei (például a vitaminhiány), illetve sérülés, sérült bőr, de az igazság az, hogy az embereket nem érdeklik az okok, csak a látvány. Ebből pedig sajnos azonnal ítélkeznek, és "építkeznek". Hajlamosak az emberek ápolatlannak, igénytelennek tartani, amennyiben nem szépek a kezeid, vagy a körmeid. A kezünkkel érünk hozzá másokhoz. Biztosan Te sem örülnél neki, ha olyan ember érne hozzád, fogna veled kezet
aki taszító érzést vált ki belőled.
Ezzel mindenki így van. Éppen ezért a manikűr a többi emberből kiváltott benyomás miatt is nagyon fontos!

Megelőzhetőek-e a kéz és köröm problémák a rendszeres manikűrrel?
Számos olyan probléma előzhető meg a rendszeres manikűrözéssel, ami már nemcsak kellemetlen, hanem esetleg fájdalmat is okoz,
és egészségügyi szempontból is problémás. A gyulladt körömágy, a körömbenövés a kézen is létezik, nem csak a lábakon. esetleg csak ritkábban, mint lábon.
Ha rendszeresen manikűröztetsz és pedikűröztetsz, akkor ezek a kellemetlenségek nem fognak feszélyeztetni és zavarni, hiszen már gyökerestül elfojtja őket a manikűr vagy pedikűr szakember,
aki úgy kezeli a körmeidet és a körülöttük lévő bőrt, ahogyan azt szakszerűen kell.

Manikűr

Ha olyan problémád van, mint például a körömgomba, akkor is fontos, hogy egy valós szakember kezei kezelje őket.
Az ő kezelése és javaslatai alapján sokkal hamarabb szabadulhatsz meg a problémáktól, mintha otthon kísérletezgetnél a különböző és sokszor ismeretlen forrásból származó szerekkel.
Tedd meg magadnak azt a lépést, hogy nem hagyod eldurvulni a körömproblémákat, kérj rendszeresen segítséget a körmeid karbantartásához és ápolásához! Járj rendszeresen a manikűröshöz és pedikűröshöz!


A Kati szalonban mind a két szolgáltatást megtalálod egy családi vállalkozás keretein belül. Pedikűr és manikűr egy helyen!

BEJELENTKEZÉS:

Pedikűr: +36 70 948 6003

Manikűr: +36 70 703 3303


vissza

Hozzászólások