• Kati Szalon. 11. kerület

  Kati Szalon. 11. kerület

  Pedikűr-lábápolás, körömpótlás

  Bejelentkezem
 • Manikűr-műkörömépítés

  Manikűr-műkörömépítés

  Kiválló alapanyagokkat, olcsó árakon

  Időpontot foglalok

Diabéteszes lábproblémák megelőzése

 

A lábgombásodás nem csupán kínzó viszketés és égő fájdalmat okoz, hanem a fertőzött bőrön keresztül könnyen bejuthatnak a kórokozók és mély fertőzést okozhatnak nagyon gyorsan

Diabéteszes lábproblémák megelőzése

diabéteszes láb kezelése

A veszélyeztetett lábú cukorbetegek mit tehetnek még lábainak megóvása, megőrzése érdekében?

Alapvető a rendszeres napi lábvizsgálat.

A veszélyeztetett lábú cukorbetegeknek is naponta, szükséges megvizsgálni kellő fényben, esetleg a talp alá tartott, illetve helyezett tükörrel. Bőrkeményedés, Sérülés, bőrpír, körömbenövés, lilás elszíneződés, gombásodás, hólyag, zsibbadás, duzzanat keresendő.

Soha ne járjon mezítláb, se tóparton, se tengerparton amennyiben Ön diabéteszes. Mindig viseljen a lábait a sérülésektől védő lábbelit, ez nagyon fontos!

Soha ne használjon szalicilos tyúkszemtapaszt. Bőrkeményedéseit bízza egy szakképzett pedikűrösre. Soha ne használjon otthonában zsilettpengét, ollót, szikét, mert ezekkel csak komoly sérüléseket okozhat.

Minden este lábait alaposan mossa meg hőmérővel beállított 34–38 °C fok közötti vízben. Nagyon fontos, hogy csökkent érzékenységű, neuropátiás lábat ennél melegebb vízbe soha ne helyezze, ugyanis nagyon gyorsan a túl meleg víz okozta hólyagok alakulhatnak ki, melyek kifakadva elfertőződhetnek.

Szigorúan Tilos a lábáztatás.

Fontos az ujjak közének a megszárítása puha törülközővel vagy hideg levegős hajszárítóval

Lábait, mind a talpakat, mind a lábfejet minden nap gondosan kenje be mélyhidratáló, bőr-regeneráló krémmel, mely minimum 5, maximum 10% ureát (karbamidot) tartalmazhat.

Minden lehetséges úton meg kell akadályozni egy láb- és körömgomba kialakulását. Használjon gomba elleni kenőcsöket, illetve körömlakkokat.

Gombás fertőzés esetén a lábujjak közét is kenje be alaposan krémmel, de helyezzen az ujjak közé vékony újvállasztót, hogy az felszívódhasson a nedvesség. A lábgombásodás nem csupán kínzó viszketés és égő fájdalmat okoz, hanem a fertőzött bőrön keresztül könnyen bejuthatnak a kórokozók és mély fertőzést okozhatnak nagyon gyorsan.

A körmöket rendszeresen egyenesre kell vágni, ne túl rövidre, ebben is javasolt egy szakképzett pedikűrös felkeresése. Tilos a körömsarkok kivágása. Amennyiben nem pedikűrös kezeli a lábát, kerülje az éles és szúró eszközök használatát. Használjon reszelőt a hegyes sarkok eltávolítására inkább. Ha lábujjait nem éri el, illetve a látása sem már a régi, kérje mások segítségét.

Ma már megbízhatóan működő, diabéteszes lábak ápolására képzett pedikűrösök is rendelkezésre állnak (Kati-Szalon. 11. kerület. Menyecske utca 25.).

Bőrsérülés, főként elfertőződött sérülés esetén sürgősen keresse orvosát.

Amennyiben tetszett cikkem, kérlek, oszd meg közösségi oldaladon

pedikűrös szakember, szakértő
Pedikűr és manikűr. 11. kerület. Őrmező.

BEJELENTKEZÉS:

Pedikűr: +36 70 948 6003

Manikűr: +36 70 703 3303

vissza

Hozzászólások

Megosztás

Gyakori kérdések

Mozgáskorlátozott számára is van lehetőség a bejutásra?

Igen! A Lépcsőjáz akadálymentesítve van.

Kisállat bevihető a szalonba?

Nem! A higéniai törvényi előírásoknak megfelelően nem lehet behozni sajnos a Kati szalon-ba háziállatot.

Hol található a Kati Szalon szalon bejárata?

A Szalon bejárata a ház bejáratánál található. 72-es kapucsengő

Mi történik, ha a megbeszélt időpontra nem tudok elmenni?

Az időpont lemondásához hívd az alábbi telefonszámok egyikét (attól függ, milyen szolgáltatásra jelentkeztél be. PEDIKŰR-LÁBÁPOLÁS:               +36/70-948-6003 MANIKŰR-MŰKÖRÖMÉPÍTÉS:     +36/70-703-3303 

Mikorra tudok időpontot foglalni?

A Kati Szalon szolgáltatásaira (Pedikűr, körömpótlás, manikűr, műkörömépítés) előzetes bejelentkezés alapján várjuk kedves vendégeinket.  BEJELENTKEZÉS:Pedikűr: +36/70-948-6003 Manikűr: +36/70-703-3303

Kapcsolat

Kati-Szalon

Pedikűr lábápolás, Manikűr-műkörömépítés

Cím: Budapest. 11. kerület. (Őrmező) Menyecske utca 25. 72-es kapucsengő

Bejelentkezés telefonon:
Pedikűr: +36/70-948-6003
Manikűr: +36/70-703-3303

E-mail: katiszalon1972@gmail.com

Oldalaim:

www.kati-szalon.hu

www.pedikur-buda.hu

Adószám:67786767-1-43


Marketing felelősünk