• Kati Szalon. 11. kerület

  Kati Szalon. 11. kerület

  Pedikűr-lábápolás, körömpótlás

  Bejelentkezem
 • Manikűr-műkörömépítés

  Manikűr-műkörömépítés

  Kiválló alapanyagokkat, olcsó árakon

  Időpontot foglalok
Kati Szalon. Pedikűr-lábápolás, körömpótlás, manikűr, műkörömépítés. 11.kerület

Megosztás

Facebook-Pedikűr, Manikűr

Gyakori kérdések

Hogyan fizethetek a szolgáltatásokért?

Jelen pillanatban csak készpénzben lehet fizetni.

Ingyenesen parkolhatok a Kati szalon közelében?

Ingyenes parokolási lehetőség megoldott a ház elött. 90%-ban mindig van hely.

Mikorra tudok időpontot foglalni?

A Kati Szalon szolgáltatásaira (Pedikűr, körömpótlás, manikűr, műkörömépítés) előzetes bejelentkezés alapján várjuk kedves vendégeinket.  BEJELENTKEZÉS:Pedikűr: +36/70-948-6003 Manikűr: +36/70-703-3303

Mozgáskorlátozott számára is van lehetőség a bejutásra?

Igen! A Lépcsőjáz akadálymentesítve van.

Mi történik, ha a megbeszélt időpontra nem tudok elmenni?

Az időpont lemondásához hívd az alábbi telefonszámok egyikét (attól függ, milyen szolgáltatásra jelentkeztél be. PEDIKŰR-LÁBÁPOLÁS:               +36/70-948-6003 MANIKŰR-MŰKÖRÖMÉPÍTÉS:     +36/70-703-3303 

Kapcsolat

Kati-Szalon

Pedikűr lábápolás, Manikűr-műkörömépítés

Cím: Budapest. 11. kerület. (Őrmező) Menyecske utca 25. 72-es kapucsengő

Bejelentkezés telefonon:
Pedikűr: +36/70-948-6003
Manikűr: +36/70-703-3303

E-mail: katiszalon1972@gmail.com

Oldalaim:

www.kati-szalon.hu

www.pedikur-buda.hu

Adószám:67786767-1-43


Marketing felelősünk

Benőtt köröm kialakulása és kezelése

 

Unguis incarnatus. A benőtt köröm latin megnevezése. Igen sok ember életét keseríti meg hosszabb-rövidebb távon. Általában a lábunk nagy ujján, de a kisujjakon is gyakran előfordulhat, továbbá a kéz ujjakon is, amikor a köröm széle a körömsánc alá benő, belenyomódik a bőrbe. Előbb vagy utóbb begyullad és ez még csak a kezdete egy komolyabb problémának.

benőtt köröm kezelése

A benőtt köröm nemcsak hogy egyáltalán nem esztétikus, de nagyon nagy fájdalmat is okozhat  és komoly egészségügyi gondok "kapuja" is lehet, ha nem vesszük elég komolyan, vagy nem megfelelő módon kezeljük!

Lehet a benőtt köröm lábon és kezen is.

99%-ban a helytelen körömvágás az oka. Lábadon a benőtt körmöt okozhatja a túlzottan hosszúra hagyott köröm, terhesség, túlsúly, lábboltozat süllyedés, esetleg a túl keskeny és szűk lábbeli is. A kezen és lábon akár egy sebesülés folytán is nőhet rosszul a köröm, továbbá olyan is előfordul, hogy egy  születési rendellenességnek köszönhetp úgynevezett óraüveg, ill. csőkörmei vannak, amik mindig a körömsánc alá nőnek.

Fentiekből is kiderül, hogy mennyire fontos a megelőzés. A megfelelő statikájú, 3-4 cm-nél nem magasabb sarkú, nem túl keskeny orrú, és nem túl vékony talpú lábbelit említem legelsőnek.

helyes körömvágás

A helyes körömvágást sem győzöm elégszer hangsúlyozni. Amikor az ujjak körmeinek szélét túlságosan kivágjuk, a köröm széleit nagyon lekerekítjük, a körülötte lévő bőrt mi magunk késztetjük arra, hogy elfoglalja a felszabadult helyet, és már meg is kezdődött az ördögi kör. A fenti képen bal oldalt látható a helyes, jobbra pedig a helytelen körömvágás.

Már késő?

Ha már benőtt a körmöd, a körülötte lévő bőr fénylő vörös színű gyulladás jelzi, illetve a fájdalom is intenzíven jelentkezhet.

Ideiglenes megoldás

Amennyiben ilyen esetben mélyebben vágjuk a köröm széleit, azzal kis ideig megszűnik a probléma, de nem oldottunk meg a problámát! Ugyanis a köröm lassan ismételten kinő és mivel nincs már elég helye, így belefúródik a bőrbe. Újra jön a duzzanat, a gyulladás, majd váladékozás, és szövetszaporulat, más néven vadhús, mert a bőr így védekezik a tolakodó köröm ellen.

További veszély még a fertőzés, gombásodás, és egyéb komplikációk is.

Nem volt még a fentiekhez hasonló "élményed"? Ne is akard! 

A már benőtt körömöt gyulladását csökkenteni kell, fertőtlenítős lábáztatással (vagy ha kézen található, akkor kézáztatással), gyulladáscsökkentő kenőcs segítségével. Puhítani kell a körmöt. A felpuhult köröm széle ekkor már könnyebben kiemelhető, kivágás helyett steril gézlapból készült tamponálással felemelhető, elkülöníthető.

A benőtt köröm csak úgy nem múlik el magától, és sajnos ez a kezelés nem minden esetben hozza meg a várva-várt végeredményt!

NEM ÉRTESZ HOZZÁ? Ezért van a pedikűrős!

Ne legyél önkéntes sebész otthonodban! Sokszor még nagyobb fájdalmat, és elfertőződést okozhatsz a szakszerűtlen, fertőtlenítés nélküli "kezelés"-nél!

Előrehaladott, és már vadhússal is rendelkező benőtt köröm esetén – ha már semmi nem segít, akkor a megoldás:  sebész segítségét kell kérni.

Reménykedem, hogy a fent leírtakat olvasva vendégeim a benőtt köröm problémát nem fogják semmiségként kezelni és mindent megteszel majd, hogy megelőzd, illetve szakszerűen kezeltesd.

Javaslom a megfelelő pedikűrös szakemberek felkeresését, illetve a rendszeres otthoni lábápolást is.

Lábaink, és kezeink is igazi mesterművek, fantasztikus munkát végeznek, ezért megérdemlik a figyelmet és a törődést. Fordulj hozzám bizalommal, ha szakszerű, biztonságos, kíméletes, és hatékony kéz és lábápolást, benőtt köröm kiemelést, benőtt köröm kezelést, tyúkszem eltávolítást, körömprotézis készítést szeretnél

BEJELENTKEZÉS:

Pedikűr: +36/70-948-6003
Manikűr: +36/70-703-3303

vissza

Hozzászólások