• Kati Szalon. 11. kerület

  Kati Szalon. 11. kerület

  Pedikűr-lábápolás, körömpótlás

  Bejelentkezem
 • Manikűr-műkörömépítés

  Manikűr-műkörömépítés

  Kiválló alapanyagokkat, olcsó árakon

  Időpontot foglalok
Kati Szalon. Pedikűr-lábápolás, körömpótlás, manikűr, műkörömépítés. 11.kerület

Megosztás

Facebook-Pedikűr, Manikűr

Gyakori kérdések

Ingyenesen parkolhatok a Kati szalon közelében?

Ingyenes parokolási lehetőség megoldott a ház elött. 90%-ban mindig van hely.

Hogyan fizethetek a szolgáltatásokért?

Jelen pillanatban csak készpénzben lehet fizetni.

Mi történik, ha a megbeszélt időpontra nem tudok elmenni?

Az időpont lemondásához hívd az alábbi telefonszámok egyikét (attól függ, milyen szolgáltatásra jelentkeztél be. PEDIKŰR-LÁBÁPOLÁS:               +36/70-948-6003 MANIKŰR-MŰKÖRÖMÉPÍTÉS:     +36/70-703-3303 

Hol található a Kati Szalon szalon bejárata?

A Szalon bejárata a ház bejáratánál található. 72-es kapucsengő

Mikorra tudok időpontot foglalni?

A Kati Szalon szolgáltatásaira (Pedikűr, körömpótlás, manikűr, műkörömépítés) előzetes bejelentkezés alapján várjuk kedves vendégeinket.  BEJELENTKEZÉS:Pedikűr: +36/70-948-6003 Manikűr: +36/70-703-3303

Kapcsolat

Kati-Szalon

Pedikűr lábápolás, Manikűr-műkörömépítés

Cím: Budapest. 11. kerület. (Őrmező) Menyecske utca 25. 72-es kapucsengő

Bejelentkezés telefonon:
Pedikűr: +36/70-948-6003
Manikűr: +36/70-703-3303

E-mail: katiszalon1972@gmail.com

Oldalaim:

www.kati-szalon.hu

www.pedikur-buda.hu

Adószám:67786767-1-43


Marketing felelősünk

6+1 érdekesség a körömről

 

Minden embernek van körme (jobb esetben). Bármit is csinálsz a körmeiddel, körmöd rendületlenül csak nő és gondosan védi az ujjad hegyét. Biztosan elgondolkoztál már azon, mi lenne veled a körmeid nélkül. Rengeteg napi dolgot képtelen lenné elvégezni. A körömeid azonban rengeteg titkot is rejt, amit most elárulok neked ezek közül párat.

Az embernél nehéz megmondani, mire is jó a köröm pontosan.

6+1 érdekesség a körömről

A tudósok úgy vélik, hogy alapvetően 2 funkciója van: egyrészt védi az ujjpercek végeit, hiszen a kezed ezen részeit érik a legdurvább hatások. Nem utolsó sorban a tárgyak megfogásában is hasznos segítség, hiszen egyetlen faj sem képes annyiféle apró, precíziós műveletre, mint az ember a körmeivel. Köröm nélkül olykor a pénztárnál letett aprópénz felvétele épp olyan lehetetlen lenne, mint felbontani pl; egy felvágottat tartalmazó csomagolás vagy kinyitni egy dobozos sört.

Nap, mint nap használod körmeidet, de kevesebbet tudsz róluk, mint gondolnád.

Mondok néhány érdekes tényt a körmeidről:


6+1 érdekesség a körmödről


1. A köröm nagyon sok mindent mindent elárul az egészségi állapotodról.
A dermatológusok pl; a körmök színéből, fényességéből, felületének simaságából komolyabb betegségekre is tudnak következtetni.

A bíbor-kék szín például általában azt jelzi, hogy fázol, de lehetnek egy rossz vérkeringés jelei is, a körömágy elszíneződése akár egy autoimmun betegségre is utalhat.

2. A köröm több mint 3,5-4 millimétert képes nőni 30 nap alatt.
Természetesen ezt sok minden befolyásolja:
elsősorban az étkezésed, de ezen túl az évszak és a napszak is. A köröm látványosan jobban nő télen és az éjszaka, mint nyáron és nappal.
Jobban nő, egy férfinek, mint a nőknek és sokkal gyorsabban a kezeiden, mint a lábaidon. Ha jobbkezes vagy, a bal kezeden jellemzően lassabb a növekedés, mint a jobbon és fordítva.

3. Általános tévhit, hogy azok a kis fehér foltok a körmökön vashiányt jeleznek.
Igazából ezeket legtöbbször egy egyszerű, felületi sérülések okozzák. A vitaminhiány valóban megmutatja magát a körmeiden..... töredezett, repedezett, elvékonyodott.

4. A köröm és a haj ugyanabból az anyagból,azaz keratinból vannak.
Mindkettőnek hasznos, ha sok zöldséget és gyümölcsöt eszel, melyek gazdagok antioxidánsokban és olyan vitaminokban, amik jelentősen fokozzák a keratintermelést a szervezetben.

5. Tévhit, miszerint a köröm a halál után is nő még egy ideig.
Ez nem igaz! Ezt a megfigyelést egy optikai csalódás okozza: miután meghalunk, a bőr elkezdi elveszíteni nedvességtartalmát és összehúzódik, a körmök viszont ugyanakkorák maradnak: emiatt tűnnek hosszabbnak.

6. A körömrágás az önbüntetés egyik gyakori formája
A streszt, az idegességet sokan vezetik le körömrágással, ami az olyan szokások rokona, mint pl; a fogcsikorgatás. Az ezzel foglalkozó tudósok szerint ennek is az öncsonkítás az alapja, fájdalmat, kárt okozni önmagunknak valami korábban elkövetett hibáért.

A körömrágás alapvetően ártalmatlan dolog, de okozhat komoly betegségeket, fertőzéseket, ráadásul esztétikailag sem éppen a legszebb látvány.

+1. Már az ókorban is nagy divat volt a műköröm!
Kínában és Egyiptomban egyaránt találtak olyan leleteket, amelyek arra utaltak, hogy bizonyos emberek porcelánnal, rízsporral, arannyal díszítették a körmeiket. Egészen a 20. századig azonban a műköröm csak a legfelsőbb rétegek kiváltsága volt, ekkor kezdett elterjedni szélesebb körökben.

Vigyázz a körmeidre és ápold őket megfelelően!

Bejelentkezés:
Pedikűr: +36/70-948-6003
Manikűr: +36/70-703-3303


Gyakran használt keresőszavak az oldalamon:

KezdőoldalSzolgáltatásokPedikűr-lábápolásManikűr, műköröm építésKörömprotézis építéseKapcsolatBemutatkozásPedikűr őrmezőn, Műkörmös Őrmezőn, Pedikűrös 11. kerületManikűr 11.kerületÚjbuda pedikűr, manikűr. körömpótlásműkörmös XI. kerület

Oldalamat ezen a linken érheti el:

www.pedikur-buda.hu

www.kati-szalon.hu


vissza

Hozzászólások