• Kati Szalon. 11. kerület

  Kati Szalon. 11. kerület

  Pedikűr-lábápolás, körömpótlás

  Bejelentkezem
 • Manikűr-műkörömépítés

  Manikűr-műkörömépítés

  Kiválló alapanyagokkat, olcsó árakon

  Időpontot foglalok
Kati Szalon. Pedikűr-lábápolás, körömpótlás, manikűr, műkörömépítés. 11.kerület

Megosztás

Facebook-Pedikűr, Manikűr

Gyakori kérdések

Mi történik, ha a megbeszélt időpontra nem tudok elmenni?

Az időpont lemondásához hívd az alábbi telefonszámok egyikét (attól függ, milyen szolgáltatásra jelentkeztél be. PEDIKŰR-LÁBÁPOLÁS:               +36/70-948-6003 MANIKŰR-MŰKÖRÖMÉPÍTÉS:     +36/70-703-3303 

Hogyan fizethetek a szolgáltatásokért?

Jelen pillanatban csak készpénzben lehet fizetni.

Mikorra tudok időpontot foglalni?

A Kati Szalon szolgáltatásaira (Pedikűr, körömpótlás, manikűr, műkörömépítés) előzetes bejelentkezés alapján várjuk kedves vendégeinket.  BEJELENTKEZÉS:Pedikűr: +36/70-948-6003 Manikűr: +36/70-703-3303

Hol található a Kati Szalon szalon bejárata?

A Szalon bejárata a ház bejáratánál található. 72-es kapucsengő

Ingyenesen parkolhatok a Kati szalon közelében?

Ingyenes parokolási lehetőség megoldott a ház elött. 90%-ban mindig van hely.

Kapcsolat

Kati-Szalon

Pedikűr lábápolás, Manikűr-műkörömépítés

Cím: Budapest. 11. kerület. (Őrmező) Menyecske utca 25. 72-es kapucsengő

Bejelentkezés telefonon:
Pedikűr: +36/70-948-6003
Manikűr: +36/70-703-3303

E-mail: katiszalon1972@gmail.com

Oldalaim:

www.kati-szalon.hu

www.pedikur-buda.hu

Adószám:67786767-1-43


Marketing felelősünk

4 figyelmeztető jel a körmökön amik az egészségi állapotodra utalnak!

 

A körmök nagyrészt védik az ember ujjainak és lábujjainak végét. Néha azonban a rendellenességek befolyásolhatják a köröm megjelenését vagy működését, sőt az egészségi állapotot is jelezhetik. Ezért a körmök természetes megjelenésének időnkénti ellenőrzése kiváló módja az egészség ellenőrzésének.

Kiderül, hogy a körmök sok mindent tudnak az egészségedről.

Egészségi állapot látható a körmökön

Alacsony oxigénszint, táplálkozási hiányosságok és még az arzén mérgezést is meg lehet állapítani az ujjhegyekre nézve. Sok gyakori körömelváltozás, mint például a mély gerincek vagy a fehér foltok megjelenése teljesen ártalmatlan és normális. Néhány ember számára a körmök csupán látványos dekoráció a testen. De amit sokan nem vesznek észre, az az, hogy a körmök fontos információkat tartalmaznak az egyén egészségéről. Mielőtt belekeverednél, hasznos megérteni miről is van tulajdonképpen szó.

Speciális sejtek lemezszerű szerkezete, a köröm a bőr dermis mély hornyából nő.

A körömlap, a körömlemez, az Encyclopaedia Britannica szerint csatlakozik az alsó körömágyhoz. Amikor a körömlemez szélén elhelyezkedő sejtek elszabadulnak a körömágyról, fehérekké válnak és elhalnak. Ez az oka annak, hogy fájdalom nélkül tudod vágni a körmök végét, ellenben a kutikuláknál már fájdalmas is lehet, hiszen az még részben életben van.

A körmök nagyrészt védik az ember ujjainak és lábujjainak végét. Néha azonban a rendellenességek befolyásolhatják a köröm megjelenését vagy működését, sőt az egészségi állapotot is jelezhetik. Ezért a körmök természetes megjelenésének időnkénti ellenőrzése kiváló módja az egészség ellenőrzésének.

1. Az elszíneződés fertőzésre vagy akár máj- és vesebetegségekre utalhat.

A fehér és sárga foltok aggodalomra adhatnak okot.

Például többnyire fehér körmöket okozhat Terry körömként ismert állapot, amely néha a májbetegség, a veseelégtelenség vagy a szívállapot jele lehet a Mayo Klinika szerint. Néhány fehér folt azonban gyakori és ritkán aggodalomra ad okot. Néha a körömágy sérülése ezt a közös állapotot eredményezi, amely leukonychia néven is ismert. A sárga körmöknek számos lehetséges okai lehetnek, például gombás fertőzés, vagy akár súlyos állapotok, például pajzsmirigy-betegség vagy psoriasis. Ha gyanítod ezeket a lehetőségeket, orvoshoz kell fordulnod. Természetesen a körmök is sárga színűek lehetnek a körömlakkfoltoktól, amint azt a SELF jelentette, és ez egy egyszerű manikűr-probléma.

A kék körmök lehetnek a test hideghőmérsékletre mutató reakciója, vagy a cianózis következménye, ami olyan állapot, amelyben a vörösvértestek oxigénhiányt okoznak, és a személy körmeit kékre változtathatják. Végül, ha a körmök zöld árnyalattal rendelkeznek, akkor a zöld köröm szindróma néven ismert jelenséggel van dolgod. Azok az emberek, akiknek laza körömágyuk van, valamint azok, akik nedves környezetben dolgoznak (például egészségügyi dolgozók és szakácsok), különösen veszélyeztetik ezt a szindrómát, amit az amerikai pszeudomonas aeruginosa néven ismert baktériumok növekedése okoz.

Szerencsére ez a szindróma a bőrgyógyászok számára könnyen diagnosztizálható, és jellemzően jól reagál az antibiotikumok kezelésére.

2. A szokatlan textúrák és formák a táplálkozási hiányosság mellékhatásai lehetnek.

Ez a körömnövekedés normális része, de aggodalomra ad okot.

Ez az állapot, más néven Onychogryphosis, magában foglalja, hogy a köröm vastag, curling túlterjed. Az állapot a betegségek, például a pikkelysömör vagy a hystrix mellékhatásaként jelentkezhet, vagy idővel kifejlődhet olyan személyeknél, akik nem képesek ellátni a körmüket. A podiatrist kezelheti, bár néha a megoldás a köröm eltávolítása. A körmök gerincei több magyarázattal is szolgálhatnak. A függőleges körömgerincek a körömnövekedés normális részét képezik, és néha vastagabbak, amikor egy személy életkora növekszik. Ez a hatás általában ártalmatlan. Ha azonban vízszintes gerincek jelennek meg a személy körméin, akkor ez aggodalomra adhat okot. Ezek a mély hornyok, más néven Beau vonalak, a körömmátrix sérülését, a nem kielégítő táplálkozási szükségleteket, a körömlemez fertőzését, a gyógyszerreakciókat, vagy akár a magas lázat is jelezhetik. A klinikusokkal vagy bőrgyógyászokkal folytatott konzultáció több betekintést nyújthat e vonalak alapjául szolgáló okokba. A köröm felszínén fellépő duzzadások és dipek szintén potenciális aggodalomra adnak okot. Például, ha a köröm felszíne változik, akkor ez a köröm pikkelysömörrel kapcsolatos problémára utalhat, amely erősen korrelál a pszoriázisos ízületi gyulladással, amint azt a Reumatologia ismerteti. Ebben az esetben az emberi köröm egy hasadéknak tűnhet, így súlyosabb egészségügyi problémákra utalhat. Mint a tüdőrák, a bélrendszeri betegségek vagy az endokrin betegség. Ebben az esetben a köröm anomália különösen fontos jele lehet egy lehetséges egészségügyi problémának.

3. A fehér vagy sötét vonalak potenciálisan aggodalomra adnak okot.

A Muehrcke vonalai, amelyek a körömágy teljes szélességén áthaladó fehér vonalak, a Medscape szerint olyan körülményekhez kapcsolódnak, mint a pellagra, a veseelégtelenség és a sarlósejtes anaemia. Ellentétben a veszélytelen leukonychia foltokkal, ezek a vízszintes sávok a köröm növekedésével nem változnak. Egy másik fehér vonal, amely a körömmel nő, Mees-vonalnak hívják. Ez leggyakrabban az arzén vagy a tallium mérgezéshez kapcsolódik. Sötét csíkok, amelyek lineáris melanonychia néven ismertek, szintén leereszkedhetnek a körömre. Ezek sok ember számára normálisak, de az NHS szerint a bőrrák egy formájára is utalhatnak.

4. Az osztott körmök több mint bosszúság.

Van oka annak is, hogyha a körmök megrepednek. Az Onycholysis állapota, potenciális sérülésekhez, fertőzéshez vagy akár gyógyszeres reakciókra utalhatnak. Hasonlóképpen a törékeny, szétváló körmök szintén aggodalomra adnak okot. Bár a vashiány gyengeséget okozhat, az is lehetséges, hogy a körmöm nedvesítése és a körmök szárítása túl gyakran történik. Ebben az esetben a körmök ápolása és a kesztyű viselése a nedves körülmények között történő munkavégzés során segíthet megvédeni őket. Összességében elmondható, hogy a köröm fontos barométer lehet az ember egészségében. Ha szokatlan vonalat vagy alakzatot észlelsz, ne habozz, hogy orvoshoz fordulj vizsgálatra. Remélhetőleg a körmök csak jó egészséget jelentenek az elkövetkezendő években.

Körömszakértő

Pedikűr és manikűr. 11.kerület. Őrmező.

BEJELENTKEZÉS:

Pedikűr: +36 70 948 6003

Manikűr: +36 70 703 3303

vissza

Hozzászólások